Новини

Будь завжди в курсі останніх новин кафедри режисури естради і шоу!

Рейтинговий відбір вступників у 2022 році

Під час вступної кампанії 2022 року вступ абітурієнтів до закладів вищої освіти України для здобуття ступеня бакалавра відбуватиметься з урахуванням визначених вступником пріоритетностей заяв.

При цьому вступники можуть подати не більше п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення (бюджет) на відкриті та закриті (фіксовані) конкурсні пропозиції й до двадцяти заяв на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт).

Пріоритетність заяв

Кожній заяві вступник надає пріоритетність. Пріоритетність – це черговість заяв (від 1 до 5, де 1 є показником найбільш пріоритетної заяви), за якою визначається черговість розгляду заяви при вступі на бюджетні місця. Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена після подання заяви.

Заклад вищої освіти у власних правилах прийому може передбачати встановлення локальних пріоритетностей. Порядок застосування локальної пріоритетності визначається Правилами прийому відповідного закладу вищої освіти.

Пріоритетність застосовується лише під час зарахування на навчання на бюджетні місця.

 

Правила формування рейтингового списку

Рейтинговий список вступників формується за категоріями в такій послідовності:

  • вступники, які мають право на зарахування за результатами співбесіди (тільки на основі повної загальної середньої освіти);
  • вступники, які мають право на зарахування за квотами (тільки на основі повної загальної середньої освіти);
  • вступники, які мають право на зарахування на загальних умовах.

Вступники, які мають право на зарахування за результатами співбесіди, впорядковуються у рейтинговому списку за алфавітом.

Рейтинговий список вступників, які мають право на зарахування за квотами та які мають право на зарахування на загальних умовах, впорядковується таким чином:

  • спочатку за конкурсним балом — від більшого до меншого;
  • потім за пріоритетністю заяви від 1-ї до останньої;
  • в останню чергу за середнім балом свідоцтва (атестата) – від більшого до меншого.

Якщо зазначені правила не дозволяють визначити послідовність вступників у рейтинговому списку, приймальна комісія закладу ухвалює відповідне рішення самостійно на підставі аналізу поданих вступниками документів.

Правила коригування рейтингового списку

Після завершення строків подання заяв абітурієнтами, у кожному навчальному закладі формується рейтинговий список абітурієнтів за кожною окремою спеціальністю, що буде автоматично скоригований відповідно до зазначених абітурієнтами пріоритетів відповідно до алгоритму.

Рекомендовані для зарахування на бюджет будуть ті вступники, які на підставі сформованого рейтингу потраплять на бюджетні місця у будь-якому навчальному закладі за будь-якою спеціальністю.

При цьому рекомендація про зарахування буде надаватися вступнику за найвищим пріоритетом, а всі його заяви з меншим пріоритетом у такому випадку будуть автоматично анулюватися, що дозволить звільнити списки рекомендованих і надасть можливість автоматично потрапити на бюджетні місця у рейтингових списках абітурієнтам з нижчими балами.

Такі автоматичні коригування проводитимуться, доки в них буде необхідність, при цьому в абітурієнтів, які при кожному наступному автоматичному коригуванні списків уперше потраплятимуть на бюджетні місця, також будуть скасовуватися заяви з нижчими пріоритетами.

Варто зазначити, що якщо абітурієнт потрапляє на бюджетне місце за спеціальністю з меншим пріоритетом, він не втрачатиме місце у рейтингу за спеціальністю з більш високим пріоритетом і може потрапити на бюджетну форму навчання на більш пріоритетну для себе спеціальність у випадку автоматичного звільнення місця. У такому випадку його заява з меншим пріоритетом також буде анульована, що автоматично надасть можливість потрапити в «бюджетний список» іншому за списком абітурієнту.

Такі коригування рейтингових списків проводяться автоматично до того моменту, поки всі бюджетні місця за всіма спеціальностями у всіх вишах України не будуть заповнені і кожному з абітурієнтів (які матимуть найвищі рейтингові бали) не буде запропоновано тільки одне бюджетне місце за одним із пріоритетів.

Наприклад, якщо абітурієнт рекомендований для зарахування на бюджетне місце на спеціальність за 3-м пріоритетом, то всі його заяви з меншими пріоритетами будуть анульовані. При цьому, при автоматичному коригуванні рейтингових списків абітурієнт може бути рекомендований на навчання за спеціальністю з вищим, 2-м пріоритетом, оскільки зі списків також будуть виключатися заяви інших абітурієнтів з нижчими для них пріоритетами. У такому випадку заява цього абітурієнта з 3-м пріоритетом також буде анульована, оскільки в процесі коригування списків він потрапить на місце державного замовлення в 2-му для себе пріоритеті. Отже, абітурієнт матиме вибір: вступити на бюджет за 2-м пріоритетом, або подавати документи на контракт за 1-м, 3-м, 4-м або 5-м пріоритетом.

 

Публікація рейтингового списку та зарахування на навчання

Після зазначеного автоматичного коригування сформується кінцевий рейтинговий список за кожною спеціальністю в закладах вищої освіти, який має бути оприлюднений на сайті Вступ.ОСВІТА.UA не пізніше 27 липня 2022 року.

Таким чином, 27 липня абітурієнти з найвищими балами отримають право вступу на бюджет тільки на одну з п’яти конкурсних пропозицій з найвищим пріоритетом і матимуть час до 18:00 години 4 серпня для подання оригіналів документів до закладу вищої освіти, де вони рекомендовані до зарахування.

Абітурієнти, які з будь-яких причин до 18:00 години 4 серпня не подадуть оригінали документів до закладу вищої освіти, втрачатимуть право на зарахування (переведення) на бюджет у поточному році. При цьому вони зберігатимуть право вступу за контрактною формою навчання на будь-яку зі спеціальностей, на яку вони подавали заяву.

Рекомендація на бюджет для вступника, який не виконав вимог для зарахування за державним замовленням (не подав оригінали документів у визначені строки) анулюється, а його місце надається іншому вступнику за правилами переведення на вакантні місця держзамовлення, що визначені у розділі XІI Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти.

Зарахування вступників на бюджет проводиться 5 серпня 2022 року.

Після зарахування абітурієнтів на бюджет розпочинається зарахування на контракт, що відбуватиметься в межах ліцензійного обсягу спеціальності відповідно до рейтингового балу абітурієнта. Порядок коригування списку рекомендованих до зарахування на контрактні місця визначається Правилами прийому відповідного закладу вищої освіти.

Переведення на вакантні бюджетні місця та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів осіб, які зараховані на навчання за контрактом відбувається не пізніше 19 серпня 2022 року.

Надання рекомендацій до зарахування й оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступають за контрактом на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції, здійснюється не раніше 18:00 4 серпня.

Зарахування на навчання вступників за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за контрактом відбувається не пізніше 30 вересня 2022 року.

Маємо надію, любі абітурієнти, як і завжди, ця стаття від REMS стала вам у пригоді! До зустрічі на REMS!

 

 

 


Якщо ти абітурієнт 2021 - реєструйся за посиланням в шапці профілю @rems_live

Телефонуй нашим викладачам-консультантам

Фішер Володимир Михайлович - 067-748-82-99

Совгира Тетяна Ігорівна - 063-141-40-48

Слідкуй за нашими новинами:

Instagram – @rems_live

Фейсбук - https://www.facebook.com/remsknukimkuk/

YouTube канал - www.youtube.com/c/REMS_LIVE

Tik-Tok - https://vm.tiktok.com/ZM8QkkmeG/

 

 

 

КАФЕДРА:

Адреса: Київ, вул. Коновальця, 36 (каб.301)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 529-93-19

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Консультують абітурієнтів:
Мельник Мирослава Миколаївна
+38 (095) 332-32-33
Ільницький Віталій Андрійович
+38 (093) 492-05-66

               

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс.: +38 (044) 285-85-27

         

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018-2023 Кафедра режисури шоу
Розробка сайту: Dmytro Romankov