Новини

Будь завжди в курсі останніх новин кафедри режисури естради і шоу!

ВРАЖАЮЧІ ІСТОРІЇ СТУДЕНТІВ. АНДРІЙ ТИПУСЯК ТА АЛЛА ОБОДЗІНСЬКА

Студенти кафедри режисури естради та шоу продовжують творити заради творчого майбутнього нашої країни. Кожного дня вони допомагають нашим захисникам та людям, які цього потребують. Незмінною залишається ART-Оборона: створення благодійних заходів, нових відеоробіт та перфомансів заради миру.

Героями сьогоднішнього інтерв’ю стали студенти першого курсу групи РЕМС-41 Андрій Типусяк та Алла Ободзінська, які випустили нову музичну композицію «Груша» у стилі фольктроніки. Тому не будемо гаяти часу і дізнаємося найцікавіші подробиці їх творчого життя та нового треку. Привіт, Андрію та Алло! Вітаю вас з виходом вашого нового треку «Груша»!

Андрій та Алла: - «Привіт, Аню! Дякуємо за твої привітання) Насправді ми дуже раді, що ми нарешті опублікували нашу особливу композицію, адже ми багато разів відкладали її публікацію».

Розкажіть, будь ласка, нашим слухачам, як виникла ваша колаборація?

Андрій: - «Коли наша група створювала композицію «REMSOLOVE», я помітив, що в Алли дуже поставлений вокал і тембрально схожий на народний. А оскільки я почав поєднувати електронну музику з народною, в мене виникла ідея для колаборації. Як бачите, ідея колаборації досить успішно втілилися у трек «Груша». Але наша співпраця з Аллою розпочалася з рубрики «Реп-тижня». Саме під час зйомок та підготовки нових випусків, ми краще пізнавали музичну та творчу багатогранність один одного».

До речі, про «Реп-тижня». Більшість читачів, студентів та викладачів нашої кафедри знають вас саме завдяки цій рубриці. Її можна назвати однією із найтоповіших рубрик на @rems.live та стартом вашої спільної музичної кар’єри. Але чому для вашої рубрики ви обрали саме реп, а для спільного треку фольктроніку?

Андрій та Алла: - «Реп - досить простий жанр музики, який можна швидко зробити. Оскільки рубрика вимагала щотижневого випуску роликів, відповідно потрібно було обрати простий, але впізнаваний стиль. З електронною музикою виходить інакше і довше, проте туди можна вкласти багато праці і результат вийде більш мальовничим та наповненим».

Зараз ви маленькі зірочки нової української музики, але незабаром точно будете сяяти так, що всім буде засліплювати очі. З вашою популярністю, буде розширюватися коло ваших слухачів, які точно захочуть дізнатися більше про вас та вашу творчість. Тому уявіть ситуацію: «Нове коло слухачів захотіло познайомитися з вашим меседжем, який ви вкладаєте у свої пісні та вашою творчістю». Щоб ви розповіли їм в цій ситуація?

Андрій: - «Я пишу музику і захоплююсь фольклором з 2017 року. Ідея поєднати ці два стилі виникла близько двох років тому».

Алла: - «З дитинства я співала в ансамблі, де були поширені народні пісні. Але не багато людей слухає їх зараз. Тож наша спільна мета - просування фольклору, української етніки, перетворення старих мотивів у хіти сучасності».

А як виникли ваші псевдоніми DJ Wewer та Bahryana?

Андрій: - «Якщо чесно, я не пам’ятаю) Колись підписувався так у музичних пабліках. Тож згодом взяв собі цю назву як нікнейм».

Алла: - «Подивившись на ім‘я, перша асоціація, яка виникла - аллий колір. Але оскільки це російське слово, було взято переклад «багряний». На мою думку, Bahryana - звучить унікально і дуже етнічно».

Вау! Чекаю моменту, коли Bahryana буде уособлювати собою етнічність та талановитість українських жінок для всього світу. Так, з псевдонімами ми розібралися, а ось стосовно вашого музичного шляху… я впевнена, що там є багато цікавих подробиць.
Ваш музичний шлях розпочався раніше рубрики «Реп-тижня» та публікації треку. Тому пропоную дізнатися трохи про це.
Андрію, розкажи нашим читачам в який момент ти виявив хист до написання музики?

Андрій: - «Загалом музичний шлях розпочався з самого дитинства, бо в дитячому садочку до нас приходив сопілкар, з яким ми вчилися грати на сопілці. Згодом це заняття ненадовго зникло з мого життя, проте ближче до 14 років я повернувся до цього знову. Тож сопілка є моїм ключовим інструментом в музиці. У 2015 році я почав ді-джеїти, а вже згодом зрозумів, що мені цього недостатньо. Тому у 2017 році я почав писати електронну музику».

Алло, а як починався твій творчо-музичний шлях?

Алла: - «Все розпочалося з того, що я в чотири роки стояла на стільчику й співала пісню про весну (не пам’ятаю точно яку). Моїм батькам одразу стало все зрозуміло, то вони записали мене до музичного ансамблю. Трохи пізніше, у 8 класі я хотіла записувати кавери в інстаграм, але у мене не було інструменту. Після цього, в мене розпочалися пошуки музичного інструменту, на якому мені було б легше навчитися грати. І як результат, я обрала укулеле. До речі, на той час, вона ще не була такою популярною. Я здавалася досить дивною для всіх, тому що обрала укулеле, а не гітару».

У вас досить різні історії музичного шляху, але як круто розуміти, що ви знайшли спільний коннект у творчості. До речі, про спільний коннект. Пропоную поговорити про головну подію вашої творчості – публікацію нового треку «Груша».

Що вас надихнуло на створення цієї композиції?

Алла: - «За основу був взято текст народної пісні Вінницької області. Андрій шляхом імпровізації придумав мелодію на сопілці. А далі - години праці».

Про що трек «Груша»?

Андрій: - «Спочатку текст був виключно про грушу, але після його доповнення Аллою, туди заклалася любовна історія. Дівчина, яка садить грушу, робить це з метою сподобатись хлопцю. В кінці пісні розповідається про те, що листя впало з дерева та настає осінь, що символізує про затишшя у коханні між парою. Проте, як кажуть режисери, фінал пісні відкритий, тому що після осені та зими завжди настає весна. Кожен слухач сам для себе зможе інтерпретувати продовження цієї пісні у своїй голові завдяки фантазії».

Насправді це досить цікаво дізнаватися про сенс та історію пісню у її авторів, адже саме після таких розповідей хочеться ще раз прослухати композицію, але вже з іншим ставленням до неї.

Але кожен раз включаючи цю пісню в Apple Music я бачу неймовірно гарну та стильну обкладинку. Чи могли б ви відкрити завісу на історію створення вашої обкладинки для наших читачів?

Андрій: - «Так, звичайно) Було кілька версій такої обкладинки. Спочатку ми хотіли зробити спільну фотографію, але час підтискав, тому ми вирішили зробити графічне рішення. Ми обрали фотографію з інтернету, але її одразу відкинули, бо вона була популярною. Реліз треку багато разів переносився, відповідно до цього, у стало більше часу для роздумів над обкладинкою. Я почав придумувати щось сам, тому знайшов в інтернеті фотографію орнаменту Вінницької області.  Я вручну її переробив під цифровий варіант, і це дивилося досить стильно, тому згодом ми прийняли рішення зробити всю обкладинку з орнаментів. До речі, цікавий факт: текст пісні та орнамент з обкладинки – це Вінницька область, а Алла народилася у Вінниці. Але якщо чесно – це просто територіальний збіг обставин)

Хмм, якщо врахувати твій цікавий факт, то пісню «Груша» можна між собою називати Вінницькою грушею)

Андрій: - «Ахах, я про це постійно жартував, коли поруч була Алла».

Алла: - «Ось коли ви приїдете до мене в гості у Вінницю, я вам покажу і груші, і фонтани, і все що захочете».

Добре, домовилися. Але в мене запитання: «Якби вам можна було описати ваш творчий процес 3 словами, які 3 слова ви обрали б?

Алла: - «Ідея, сльози, реалізація».

Андрій: - «Алла, співай давай!»

Трек «Grusha» є на всіх музичних платформах, але як мені відомо, багато слухачів чекають наступні треки. Чи можете ви натякнути нашим читачам, коли нам чекати ваш новий трек?

Андрій та Алла: -«Новий трек обов’язково буде, але після нашої сесії. Невеличка інтрига: він вже у процесі створення, а вокали вже записані»

Цікавенько… думаю, що нам залишається тільки чекати нового релізу) Але в мене все ж таки залишилось останнє «грушеве запитання»: «Чому груша, а не яблуко, чи калина?

Алла: - «Все просто. Я люблю груші, бо вони смачні. Яблука бувають зелені й кислі, а калина вже вийшла у гурту «Go_А».

Вас точно можна назвати людьми, які розуміють все в українській музиці. Тому на вашу думку, які 3 найкращі треки кожен з вас може виділити з української музики?

Андрій:

  1. Go_А – «Веснянка»;
  2. GG (Гуляй Город) – всю творчість цього гурту можна назвати унікальною (електронна музика з фольком);
  3. KHAYAT – «Osoka».

Алла:

  1. Kalush – «Stefania»;
  2. Go_А – «Shum»;
  3. Скрябін – «Старі фотографії».

Зараз у країні йде війна, яку кожен переживає та проживає по-своєму. Що допомогло вам, щоб не скласти руки та продовжити далі творити?

Алла та Андрій: - «Під час війни потрібно не втрачати дух. Коли займаєшся улюбленою працею, яка до того ж пов’язана з майбутнім країни, яка невдовзі переможе - це дає ще більше мотивації творити».

На вашу думку, чому зараз не потрібно зупинятися та продовжувати творити нову культурну історію України?

Алла та Андрій: «Оскільки саме пісенна культура та інший творчий спадок демонструє, ким українці є насправді. Це і є те, за що ми воюємо в ці дні».

 

Поки ми всі чекаємо на нашу перемогу та робимо для цього все, що в наших силах, пропоную вам ще раз прослухати пісню DJ WeWer & BAHRYANA – «Груша», щоб ви знали під який трек танцювати після нашої перемоги під мирним небом.

 

Автор: Анна Невмержицька


Якщо ти абітурієнт 2022 - реєструйся за посиланням в шапці профілю @rems_live

Телефонуй нашим викладачам-консультантам

Фішер Володимир Михайлович - 067-748-82-99

Совгира Тетяна Ігорівна - 063-141-40-48

Слідкуй за нашими новинами:

Instagram – @rems_live

Фейсбук - https://www.facebook.com/remsknukimkuk/

YouTube канал - www.youtube.com/c/REMS_LIVE

Tik-Tok - https://vm.tiktok.com/ZM8QkkmeG/

 

 

 

КАФЕДРА:

Адреса: Київ, вул. Коновальця, 36 (каб.301)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 529-93-19

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Консультують абітурієнтів:
Мельник Мирослава Миколаївна
+38 (095) 332-32-33
Ільницький Віталій Андрійович
+38 (093) 492-05-66

               

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс.: +38 (044) 285-85-27

         

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018-2023 Кафедра режисури шоу
Розробка сайту: Dmytro Romankov