Новини

Будь завжди в курсі останніх новин кафедри режисури естради і шоу!

«REMSTARS». ТОНЯ НОЯБРЬОВА ТА КАРИНА ХИМЧУК

 

Ні для кого не секрет, що наші випускники стають універсальними митцями, для яких немає кордонів у творчості та самовираженні. Вони стають режисерами-постановниками, продюсерами, артистами, сценаристами, відео-мейкерами й далі можна було б нескінченно перераховувати, але для цього не вистачить однієї статті. Саме тому, ми оголошуємо про нову рубрику – «REMSTARS», завдяки якій, у вас буде можливість дізнатися більше про наших зіркових випускників!

Пропонуємо не витрачати час даремно, а почати знайомитися з нашими першими героями. Вони ставали головними зірками телеекранів нашої країни та підкорили міжнародний кінофестиваль. Все це про зіркових випускниць кафедри режисури естради та шоу – Тоню Ноябрьову та Карину Химчук!

Тоня Ноябрьова – українська кінорежисерка, кліпмейкерка, сценаристка та випускниця режисерської майстерні Світлани Деркач та Любов Черепахіної. Вона неодноразово ставала лауреаткою національних та міжнародних кінофестивалів, тому зараз розповімо трохи детальніше про це.  

У 2012 році Тоня Ноябрьова зняла дебютний 14-хвилинний короткометражний фільм «День Незалежності». Фільм про те, як молоді та неприкаяні жителі українських спальних районів бачать День Незалежності. Трагікомічна історія нездатності усвідомити власну свободу на тлі занепалих цінностей попередніх поколінь. Саме завдяки цьому короткометражному фільму, Тоня Ноябрьова отримала Спеціальний диплом на 3-му Одеському міжнародному кінофестивалі. А трохи пізніше, фільм «День Незалежності» переміг у номінації «Найкращий фільм» на Національному конкурсі київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

У 2018 році Тоня Ноябрьова зняла український комедійний фільм «Герой мого часу», що став її повнометражним дебютом. Сценарій фільму було написано Тонею, за основу якого, вона взяла свій короткометражний фільм «День Незалежності». Головні ролі у фільмі виконали викладач нашої кафедри Євген Бушмакін та їх спільний одногрупник Олег Шевцов.

Стрічка «Герой мого часу» розповідає історію «маленької людини», що живе в складному та суперечливому світі. Головний герой фільму намагається знайти сенс свого існування у великому місті та приїжджає в столицю в пошуках щастя. Прем'єра фільму відбулася 15 липня 2018 року на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де Тоня Ноябрьова здобула перемогу у номінації «Найкращий український режисер». Окрім цієї премії, фільм «Герой мого часу» було номіновано на такі престижні премії: «Золота дзиґа» та Національна премія кінокритиків «Кіноколо».

Буквально за 3-4 дні до початку повномасштабної війни, Тоня Ноябрьова завершила зйомки другого повнометражного фільму, який називається «Ти мене любиш?». 22 травня 2022 року відбувся міжнародний Каннський кінофестиваль, на якому було представлено майбутню стрічку Тоні Ноябрьової. Саме вона перемогла у номінації «Work-in-progress» та отримала нагороду у розмірі 20 тисяч євро, який буде витрачено на постпродакшен фільму «Ти мене любиш?».

- «Фільм "Ти мене любиш?" – це частково моя особиста історія, а частково рефлексія і моє бачення 90-х років. Адже в цей період я дорослішала і формувалася як особистість та жінка. Сьогодні ця тема актуальна, адже виросло ціле покоління режисерів, готових подивитися назад та розповісти про роки, в які закладалася їхня творча свідомість. Я вважаю, що кожен режисер "авторського" кіно знімає про себе та з себе, намагається говорити з глядачем про яскраві або переламні моменти власного життя. Тому 90-ті роки – злам епохи, коли закінчився один час і миттєво почалася нова реальність – це і є бекграунд нашого фільму. Але це тільки тло, а не сама історія. Події фільму могли відбутися у будь-який переламний час, адже період змін – це завжди яскравий, мальовничий та цікавий час. Саме таку тему хочеться відображати в кінематографі і захоплювати нею глядача…», - говорить у своєму інтерв’ю Тоня Ноябрьова.

Головні ролі у стрічці «Ти мене любиш?» виконають український телеведучий та шоумен – Андрій Шабанов, а також акторка, випускниця та гордість нашої кафедри - Карина Химчук. До речі, для Карини це вже не перший досвід зйомок. В її творчому арсеналі вже були зйомки у повнометражному фільмі «Королі Репу», а також у кліпах співака Дмитра Монатіка «Love it Rythm» та «Jomo».

Наші зіркові випускники кожного дня роблять творчі кроки на зустріч перемозі. Тому очікуйте на нові статті «REMSTARS», щоб дізнатися більше детальної інформації про наших випускників та героїв культурного фронту!

 

Автор: Анна Невмержицька  

 


Якщо ти абітурієнт 2022 - реєструйся за посиланням в шапці профілю @rems_live

Телефонуй нашим викладачам-консультантам

Фішер Володимир Михайлович - 067-748-82-99

Совгира Тетяна Ігорівна - 063-141-40-48

Слідкуй за нашими новинами:

Instagram – @rems_live

Фейсбук - https://www.facebook.com/remsknukimkuk/

YouTube канал - www.youtube.com/c/REMS_LIVE

Tik-Tok - https://vm.tiktok.com/ZM8QkkmeG/

 

 

 

КАФЕДРА:

Адреса: Київ, вул. Коновальця, 36 (каб.301)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 529-93-19

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Консультують абітурієнтів:
Мельник Мирослава Миколаївна
+38 (095) 332-32-33
Ільницький Віталій Андрійович
+38 (093) 492-05-66

               

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс.: +38 (044) 285-85-27

         

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018-2023 Кафедра режисури шоу
Розробка сайту: Dmytro Romankov