Новини

Будь завжди в курсі останніх новин кафедри режисури естради і шоу!

RE МАРШРУТКА. КИЇВ — КІНЦЕВА ЗУПИНКА!

 

 

Доброго вечора, шановне панство! Вас вітає компанія «RE МАРШРУТКА»!  Ми вже зовсім недалеко від нашого останнього міста, якому випала можливість закінчити цю невеличку подорож!

 

Оооо, чуєте? Це ж….«Як тебе не любити, Києве мій»! 

Невже ми прибули на вокзал! Саме час розпочати подорож, яка не залише байдужим серце справжнього Українця! Приємного відпочинку!

«Київ - місто про комфорт, про шалений ритм життя і про постійний потік людей у ньому», - Юлія Морська (мешканка міста)

 

Наша столиця — велике місто, в якому є безліч вулиць, скверів, будинків, площ, музеїв, театрів, шкіл, університетів, лікарень, магазинів. У Києві життя стрімке і непередбачуване, але, якщо хочеться тиші, можна прогулятися в парку, сквері, помилуватися знаменитими київськими каштанами, подивитися на пам'ятники Т. Г. Шевченку, Богдану Хмельницькому, або Золоті Ворота.

Київ — один з найбільших на Україні центрів науки й освіти. У Києві величезна кількість шкіл, гімназій, ліцеїв, близько 70 ВНЗ. 

Є багато цікавих історичних фактів про Київ. 

Ми пишаємося цим красивим і величним містом. І з упевненістю вважаємо, що Київ — місто незвичайне. Найвідомішими місцями Києва є центральна вулиця міста Хрещатик і Андріївський Узвіз. На них завжди багато туристів, які фотографують, купляють сувеніри, або просто балакають з жителями столиці. І їм є що розповісти про рідне місто!

 

«У Києві люди напевно найбільш самовпевнені та сміливі, тому що це місто з ритмом якого треба боротись кожен день, щоб не опинитись за його межами. Люди у Києві вільні, незалежні від думки оточення і нестандартні у своїх проявах», - Юлія Морська (мешканка міста)

Першим ділом сідаємо у метро та відправляємось до контрактової площі! Контрактова площа – одна з найбільш фестивальних і тусовочних площ Києва. Тут часто проводяться концерти, гастрономічні фестивалі, ярмарки виробів вітчизняного виробництва «Made in UA». На Новий рік тут встановлюють головну ялинку Подолу, облаштовують різдвяний ярмарок, святкову сцену і ковзанку.  

 

На Контрактовій знаходиться найстаріший будинок Києва, якому понад 250 років. Також можна прогулятися Андріївським узвозом з безліччю цікавих закладів, сувенірних крамничок, галерей і оглядових майданчиків. На цій вулиці знаходиться найскандальніша будівля Подолу, а, може, і всього Києва – театр на Подолі; Музей однієї вулиці, Замок Річарда Левове серце та Андріївська церква. З Андріївського можна звернути на Воздвиженку, найбільш фотогенічний мікрорайон столиці, або піднятися на містичну Замкову гору.

Тепер ми направляємось до чарівного місця, яке дивує своєю історією! Відправляємось до станції «Золоті ворота», а саме до вулиці Ярославів вал!  Вулиця Ярославів Вал з красивою історичною назвою виникла ще у 12 столітті як дорога попід міським валом, що був насипаний за часів великого князя Ярослава Мудрого. Цікаво, що протягом 19 століття – початку 20-го вулиця мала й такі назви, як Підвальна, Велика Підвальна, Полупанова тощо.

Історія вулиці Ярославів Вал пам’ятає багато подій минулого, її життя почалося майже із життям Золотих Воріт Київської Русі.

Сьогодні до вулиці Ярославів Вал прилучаються вулиці Золотоворітська (знаходиться цікава пам’ятка історії та архітектури Золоті Ворота), Лисенка, Франка, Стрілецька та Гончара.

На вулиці Ярославів Вал розташовані такі цікаві історичні пам’ятки як колишня караїмська Кенаса – це будинок під номером 7, Університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого – це будинок № 40 та кілька посольств. 

 

Поки ми гуляємо містом, пропоную поставити декілька питань мешканцям міста, щоб дізнатись трохи більше цікавої інформації…

 

Які фестивалі у столиці порадити відвідати?

 

«Atlas Weekend- найкращий і поза конкуренцією у Києві. Раніше одним з моїх найулюбленіших заходів був «Kyiv Fashion» це модна виставка з модельними показами, але, на жаль, з часів пандемії рівень дуже впав(але я вірю що після перемоги ці організатори ще себе покажуть). Так само івенти від різних журналів Viva, Nova і заходи від телеканалу M1 - це завжди про рівень, зірковість і атмосферу богеми Києва», - Юлія Морська (мешканка міста)

 

Чи є особливе для вас місце в Києві?

 

«Особливим місцем у Києві є оглядовий майданчик, біля Жовтневого палацу. Стоячи там та дивлячись на Стеллу Незалежності, відчуваючи позаду силу Жовтневого палацу…Мене переповнює енергетика цього місця!», - Юлія Морська (мешканка міста)

Ну що! Останнім місцем нашого перебування сьогодні стане Русанівська Набережна!

У Києві є місце, яке чудово підходить для прогулянок на свіжому повітрі – це Русанівська набережна. Тут можна відпочивати з сім'єю та друзями. Вона розташована на лівому березі й простягається вздовж Дніпра. Мальовничі краєвиди в поєднанні з могутніми водами річки створюють неповторну атмосферу. Русанівська набережна отримала свою назву, імовірно, завдяки Саві Русановичу, який володів тутешніми землями!

 

Нарешті майже всі знаходяться вдома, у своєму місті, зі своєю сім‘єю… Але є декілька людей, які досі не змогли потрапити додому, тому чекайте на новий тур! Новими містами! Новими історіями! Новими людьми! 

З вами була «RE МАРШРУТКА»! До нових зустрічей, шановне панство!

 

Автор: Олександра Глушко

 


Якщо ти абітурієнт 2021 - реєструйся за посиланням в шапці профілю @rems_live

Маєш питання? Телефонуй:

Совгира Тетяна Ігорівна - 063-141-40-48

Слідкуй за нашими новинами:

Instagram – @rems_live

Фейсбук - https://www.facebook.com/remsknukimkuk/

YouTube канал - www.youtube.com/c/REMS_LIVE

Tik-Tok - https://vm.tiktok.com/ZM8QkkmeG/

 

 

 

КАФЕДРА:

Адреса: Київ, вул. Коновальця, 36 (каб.301)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 529-93-19

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Консультують абітурієнтів:
Мельник Мирослава Миколаївна
+38 (095) 332-32-33
Ільницький Віталій Андрійович
+38 (093) 492-05-66

               

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс.: +38 (044) 285-85-27

         

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018-2023 Кафедра режисури шоу
Розробка сайту: Dmytro Romankov