Новини

Будь завжди в курсі останніх новин Факультету режисури естради!

Великдень у різних країнах світу!

Великдень – одне з головних і улюблених свят християн всього світу: перемога життя над смертю, світла над темрявою. У кожній країні існують свої традиції святкування цього дня. Тож, давай разом з факультетом режисури естради пізнаємо традиції світу!

 

Болгарія. Великодні традиції в Болгарії не так вже й відрізняються від українських. На Великдень навколо великого пасхального хліба викладають фарбовані яйця. Як і ми, болгари стукають пасхальними яйцями до тих пір, поки на одному з них не з'явиться тріщина, і бажають при цьому один одному удачі. Найщасливішим вважається той, у кого довше за інших пасхальне яйце залишиться цілим.

 

Польща. Тут Великдень святкують два дні. За столом збираються всі покоління сім'ї. Святкова трапеза починається з молитви. Сніданок складається з Освяченого Великодня, яєць, хрону, м'яса і ковбаси. Наступний за Великодньою неділею – мокрий понеділок. Поляки щедро поливають один одного водою, але ніхто не ображається, всі залишаються задоволеними, якщо на них потрапила священна волога. Вважається, що вода приносить здоров'я, удачу і прибуток в господарстві.

 

Англія. В Англії Великдень вважається більш важливим святом, ніж Різдво. Перед Великоднем всі школи в країні закриваються на два тижні. Пасхальна служба закінчується опівночі. Після цього всі вітають один одного із закінченням Великого посту і початком нового життя. Церкви прикрашають гілками дерев з нарцисами та оздобленими яйцями. Після Великодньої служби заведено проводити час в колі сім'ї, їсти паску і пригощати один одного шоколадними яйцями.

 

Німеччина. Крім розмальованих великодніх яєць, у німців є інші символи свята. Наприклад, пасхальний кролик, який, як вважається, приносить дітям фарбовані яйця. Саме Німеччина вважається батьківщиною пасхального кролика. Є ще один символ – пасхальне дерево, прикрашене яйцями. А ще в Німеччині досі існує старовинний звичай – традиційна Великодня кінна хода.

 

Італія. Великдень для італійців, скоріше, гастрономічне свято. У цей день влаштовуються великодні сніданки, де їдять розфарбовані яйця, сирну паску і неаполітанський пиріг. Також на Великдень в Італії готують смаженого молодого баранчика або козеня. Не обходиться свято і без традиційної меси на головній площі Ватикану, яку проводить сам Папа Римський.

 

Франція. Вже за місяць до Великодня у всіх магазинах Франції починаються продажі шоколадних яєць, курочок, півнів і кроликів. У день Великодня, рано-вранці, батьки ховають шоколадні яйця в саду, а діти, прокинувшись, знаходять їх під кущами, у квітах та траві. Вони складають знайдені солодощі в кошик і ласують ними за сніданком. Свої будинки до Великодня французи прикрашають стрічками, гірляндами й дзвіночками.

 

Іспанія. Святкування Великодня в Іспанії починається з ранкової служби і закінчується святковою вечерею з фарбованими яйцями і пирогом. Весь тиждень до Великодня в Іспанії проходить Семана Санта (наш Страсний тиждень). У цей час багато закладів закриті. Вулицями проходять процесії, учасники яких одягаються в незвичайний одяг.

 

США. У Штатах святкують Великдень по-різному, оскільки це багатонаціональна країна. У багатьох містах проходять великодні вуличні ходи. Існує традиція, коли діти приходять до Білого дому з кошиками розфарбованих яєць і беруть участь у змаганні – хто далі прокотить яйце вниз по галявині. Традиційний великодній стіл в американців такий: шинка, картопля, фруктовий салат і овочі. Символом Великодня в Америці вважається Лілія.

 

Австралія. Великдень тут відзначають на природі. Вважається, що в це свято повітря стає чистим, а вода в джерелах набуває властивості, подібної до святої води. Головним святковим блюдом в Австралії на Великдень є смажена баранина або курятина, а на солодке – торт-безе, прикрашений фруктами. Як і німці, австралійці заготовляють до Великодня шоколадні яйця. Найпопулярніші яйця там у вигляді Великоднього кролика і білбі, рідкісної австралійської тварини. Крім того, на Великдень щорічно проводять фестивалі повітряних куль.

Впевненні, що ви дізнались багато нового та почерпнули для себе цікаві традиції інших країн. Але головне при цьому – не забувати про свою країну та рідні традиції. Зі світлим святом!


Якщо ти абітурієнт 2021 - реєструйся за посиланням в шапці профілю @rems_live

Телефонуй нашим викладачам-консультантам

Фішер Володимир Михайлович - 067-748-82-99

Совгира Тетяна Ігорівна - 063-141-40-48

Слідкуй за нашими новинами:

Instagram – @rems_live

Фейсбук - https://www.facebook.com/remsknukimkuk/

YouTube канал - www.youtube.com/c/REMS_LIVE

Tik-Tok - https://vm.tiktok.com/ZS97S1Rx/

 

 

ДЕКАНАТ:

Адреса: Київ, вул. Коновальця, 36 (каб.301)

Режим роботи: ПН. - ПТ.: 08:30 - 17:30

Тел.: +38 (044) 529-93-19

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Консультують абітурієнтів:
Фішер Володимир Михайлович
+38 (067) 748-82-99
Совгира Тетяна Ігорівна

+38 (063) 141-40-48
+38 (067) 314-56-17

            

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ:

Адреса: Київ, вул. Чигоріна, 20 (каб.12)

Режим роботи: ПН. - НД.: 08:00 - 20:00

Тел.: +38 (044) 285-44-03

Тел.: +38 (044) 285-43-86

Факс.: +38 (044) 285-85-27

         

 
Карта (клацніть для збільшення)

Copyright © 2018-2021 Факультет режисури естради
Розробка сайту: Dmytro Romankov